Swen Blikman was samen met zijn vrouw Cynthia op vakantie op Kreta toen er een aardbeving met de kracht 6,3 plaatsvond.
Volledig scherm
Swen Blikman was samen met zijn vrouw Cynthia op vakantie op Kreta toen er een aardbeving met de kracht 6,3 plaatsvond. © Swen Blikman

Swen en Cynthia uit Zierikzee voelden aardbeving Kreta: ‘Alsof we op een drijvend terras zaten’

Ten oosten van Kreta is onder de zeebodem een aardbeving geweest met een kracht van 6,3 om 11:24 Nederlandse tijd. Het epicentrum was ongeveer 100 kilometer van de hoofdstad van het Griekse eiland, Iraklion, verwijderd. Swen en Cynthia Blikman uit Zierikzee waren erbij.

 1. Verloofde Gabby werd voor zijn moeder aangezien en kon probleemloos vertrekken
  politie blundert

  Verloofde Gabby werd voor zijn moeder aangezien en kon probleem­loos vertrekken

  De politie in de Amerikaanse staat Florida erkent dat er fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar Brian Laundrie, de verloofde van de vermoorde youtuber Gabby Petito. Volgens de politiechef waren agenten dagenlang in de veronderstelling dat Laundrie zich levend en wel in het huis van zijn ouders bevond. In werkelijkheid werd hij per abuis aangezien voor zijn moeder. ,,Ze zijn een beetje op dezelfde manier gebouwd”, lichtte een politiewoordvoerder de blunder toe.
 2. VN vreest ‘nog meer gruweldaden’ in Myanmar terwijl leger bijeenkomt

  VN vreest ‘nog meer gruwelda­den’ in Myanmar terwijl leger bijeenkomt

  De Verenigde Naties hebben vrijdag de vrees uitgesproken voor een nieuwe catastrofe in Myanmar, als reactie op berichten dat duizenden troepen van het leger zich verzamelen in het noorden van het land. ,,We moeten allemaal voorbereid zijn, zoals de mensen in dit deel van Myanmar zijn voorbereid, op nog meer massale gruweldaden. Ik hoop van harte dat ik ongelijk heb”, zei Tom Andrews, de VN-rapporteur voor Myanmar.