In het Servische deel van Bosnië en Herzegovina duiken steeds vaker muurschilderen van Ratko Mladic, de tot levenslang veroordeelde 'slager van Srebrenica' op, zoals hier in Banja Luka. ,,En die worden dan door de Bosnisch Servische autoriteiten niet overgeschilderd.”
Volledig scherm
PREMIUM
In het Servische deel van Bosnië en Herzegovina duiken steeds vaker muurschilderen van Ratko Mladic, de tot levenslang veroordeelde 'slager van Srebrenica' op, zoals hier in Banja Luka. ,,En die worden dan door de Bosnisch Servische autoriteiten niet overgeschilderd.” © ANP / AFP

Spanningen in Bosnië lopen op, Nederland overweegt militairen te sturen

interview ambassadeurDe spanningen in Bosnië en Herzegovina zijn ook 27 jaar na de oorlog nog dagelijks voelbaar. In het Servische deel van de ‘verzamelrepubliek’ krijgen Russische invloeden steeds meer voet aan de grond, ziet de Nederlandse ambassadeur in het land. Nederland overweegt militairen naar het land te sturen.

  1. President Ivoorkust verleent zijn voorganger en voormalige rivaal gratie

    President Ivoorkust verleent zijn voorganger en voormalige rivaal gratie

    De president van Ivoorkust, Alassane Ouattara, heeft zaterdag aangekondigd gratie te verlenen aan zijn voorganger en oude rivaal, ex-president Laurent Gbagbo. Het besluit werd genomen nadat Ouattara, Gbagbo en Henri Konan Bédié, die tussen 1993 en 1999 president van Ivoorkust was, vorige maand een zeldzame ontmoeting hadden. Ouattara zou zich willen verzoenen met zijn voorgangers in de aanloop naar de verkiezingen in 2025.