Volledig scherm
De 55-jarige Jos Brech is in Spanje aangehouden. © Videostill

Spanje levert Jos Brech binnen enkele dagen uit aan Nederland

Een Spaanse rechter heeft bepaald dat de van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen verdachte Jos Brech binnen enkele dagen wordt uitgeleverd aan Nederland.

Brech werd vandaag verhoord door een Spaanse onderzoeksrechter over onder meer zijn uitlevering aan Nederland. De Nederlander is akkoord gegaan met de versnelde procedure voor zijn uitlevering.

De 55-jarige verdachte uit Simpelveld werd zondagmiddag aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem.

Toen de Nederlandse politie gisterochtend vanuit Spanje de tip kreeg dat Brech daar verbleef, heeft de Nederlandse politie haar collega's aldaar ingeseind. Brech werd opgepakt door een speciaal team voor voortvluchtigen, het zogenoemde Fugitive Active Search Team.

Bekijk hieronder beelden van de aanhouding van Jos Brech:

  1. Berenwelpje gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Berenwelp­je gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Rangers in het Scoggins Valley Park in de Amerikaanse staat Oregon hebben daar een nog jonge beer doodgeschoten, omdat het roofdier zich te vriendelijk gedroeg als er mensen in de buurt waren. Volgens de autoriteiten werd de schattig ogende berenwelp bijna dagelijks door parkbezoekers getrakteerd op eten terwijl het voederen van dieren ten strengste verboden is. De ‘makke’ beer was daarnaast een geliefd onderwerp voor selfies.