De in beslag genomen wapens en andere spullen van de twee Fransen en de Nederlander.
Volledig scherm
De in beslag genomen wapens en andere spullen van de twee Fransen en de Nederlander. © Policía Nacional

Spaanse politie beëindigt ontvoering in drugsmilieu: Nederlander opgepakt

In Zuid-Spanje zijn vanmorgen twee Fransen en een Nederlander gearresteerd. Dit in verband met de ontvoering van iemand die een drugsschuld had. Het slachtoffer bevond zich op het moment van de arrestatie met twee van de verdachten in een agentschap in badplaats Benalmádena, melden Spaanse media.

De ontvoerde man stond op het punt om in dat agentschap de verkoop van zijn auto af te ronden en daarmee zijn drugsschuld af te lossen. De politie kon dat met een inval voorkomen, nadat een medewerker van het agentschap hen getipt had. Het slachtoffer had hem tijdens een eerder bezoek, op 11 maart, in een onbewaakt moment gevraagd alarm te slaan omdat hij tegen zijn wil werd vastgehouden. Daarop besloten agenten de verdachten te schaduwen.

Het slachtoffer werd ontvoerd toen hij had afgesproken met zijn schuldeiser. Die schuld had volgens de politie betrekking op drugshandel. De schuldeiser bracht de man daarna naar de twee Fransen in een woning in Benalmádena. 

Agenten doorzochten het huis en ontdekten er een illegale wietplantage en namen enkele wapens en een kapmes in beslag. Ook troffen ze er nachtviziers, hittedetectoren, portofoons, verrekijkers en verschillende hoeveelheden verdovende middelen aan.   

De illegale wietplantage.
Volledig scherm
De illegale wietplantage. © Policía Nacional