Spaanse boer verplettert met opzet tientallen biggetjes

Een 20-jarige Spanjaard verdwijnt vijftien maanden achter de tralies voor het vermorzelen van tientallen biggetjes. De man werkte op een varkensboerderij en liet zich filmen door een collega terwijl hij in het hok van de jonge diertjes plofte. Negentien biggetjes stierven daarbij onmiddellijk. Zestig andere dieren kregen een dodelijke injectie vanwege hun ernstige verwondingen.

Volgens een politieverklaring liet de man zich drie keer achter elkaar in het hok vallen. Lokale agenten kwamen de mannen op het spoor omdat hun lugubere video massaal werd gedeeld op WhatsApp.

De rechter noemde het verbijsterend dat de verdachte in het hok sprong. ,,Alsof je dacht op een trampoline te springen, of in een zwembad te duiken.”

Ontkenning

,,Ik wilde de biggen absoluut geen pijn doen. De meeste renden weg toen ik sprong. En ik was nog maar negentien jaar oud”, verklaarde de verdachte. Ook de filmer van het voorval hield vol niet te weten wat zijn vriend van plan was toen hij begon te filmen.

Beide mannen ontkennen nog steeds dat er 79 biggen bij hun streek zijn omgekomen. ,,De foto’s die nu als bewijsmateriaal dienen, zijn van andere varkens. De dieren uit onze video waren niet zo jong”, aldus een van de verdachten tijdens de rechtszaak. Zowel de springer als de filmer van het incident krijgt een boete van 60 euro per dode big; een totaal van 4400 euro.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock