Schietpartij bij huldiging Toronto Raptors

UpdateBij een schietpartij in de Canadese stad Toronto zijn vier mensen gewond geraakt. Daar waren naar schatting zo’n 2 miljoen mensen op de been om de Toronto Raptors te huldigen. De basketbalploeg veroverde als eerste Canadese club de titel in de NBA.

De schoten klonken volgens Canadese media in de buurt van het stadhuis. Videobeelden tonen chaotische toestanden: vluchtende mensen duwen elkaar opzij in een poging een veilig heenkomen te zoeken. De politie meldt dat vier mensen gewond zijn geraakt, maar dat niemand in levensgevaar is.

Ook raakte een aantal mensen lichtgewond toen paniek uitbrak en er mensen onder de voet werden gelopen. Maar de rust keerde snel terug, nadat de speaker de menigte vanaf het podium tot kalmte maande. Kort daarna werden alle toespraken hervat.

Het is nog niet bekend wat er precies is voorgevallen. De politie zegt dat twee vuurwapens in beslag zijn genomen en twee aanhoudingen zijn verricht. 

Volledig scherm
Zo'n 2 miljoen mensen waren maandag naar schatting in Toronto op de been om de Raptors te huldigen. © AFP
Volledig scherm
Politie te paard blokkeert de straten van Toronto zodat medische hulpdiensten de slachtoffers kunnen helpen. © AP
  1. Rechter die verkrachter (16) beschermde omdat hij ‘uit goede familie’ kwam, neemt ontslag

    Rechter die verkrach­ter (16) beschermde omdat hij ‘uit goede familie’ kwam, neemt ontslag

    ‘Als je eerste keer een verkrachting is...’ - Dat stuurde een Amerikaanse jongen (16) naar zijn vrienden, samen met een filmpje dat toonde hoe hij een meisje (16) aanrandde dat onder invloed was van alcohol. Hij moest voor de rechter verschijnen en die pleitte voor mildheid omdat de tiener uit een goede familie kwam en goede resultaten haalde op school. Er volgde een storm van protest en de rechter heeft nu met onmiddellijke ingang ontslag genomen.