Volledig scherm
De hond op de plaats waar zijn baasje omkwam © Nafpaktia

Rouwende hond waakt al anderhalf jaar op plaats waar baasje bij ongeval omkwam

In het westen van Griekenland wacht een hond al anderhalf jaar op de plaats waar zijn baasje bij een zwaar auto-ongeluk omkwam. Omwonenden van de stad Nafpaktos hebben voor de hond een hok gebouwd omdat het beestje de plek maar niet wil verlaten.

Haris, de eigenaar van de hond, overleed op 9 november 2017 op 40-jarige leeftijd na een botsing met een cementmixer, zo meldt de lokale zender Nafpaktia News. Zijn trouwe viervoeter bleef sindsdien langs de kant van de weg wachten. Het is onduidelijk hoe de hond de plaats kon vinden die op 12 kilometer van het huis van het baasje ligt.

Goedhartige buurtbewoners hebben volgens de Daily Mail al geprobeerd om de rouwende hond te adopteren, maar het dier weigert het gebied te verlaten. Zelfs bij hoge temperaturen blijft hij op de plaats van het ongeval waken. Het dier krijgt om die reden geregeld eten en drinken toegestopt, evenals een deken om hem ’s nachts warm te houden.

Buurtbewoners noemen hem voortaan de ‘Griekse Hachiko’, omdat het verhaal doet denken aan dat van een beroemde Japanse hond in de jaren twintig van vorige eeuw. Het dier bleef tot negen jaar na de dood van zijn baas naar het station van Shibuya in Tokio wandelen. Hachiko kreeg voor zijn trouw zelfs een standbeeld voor het station.

 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. Oppositie Bolivia beschuldigt president Morales van manipulatie verkiezingen

  Oppositie Bolivia beschul­digt president Morales van manipula­tie verkiezin­gen

  Carlos Mesa, de belangrijkste uitdager van de zittende president Evo Morales bij de presidentsverkiezingen in Bolivia, zet grote vraagtekens bij de uitslag van de verkiezingen. De kiescommissie van Bolivia maakte maandag bekend dat Morales de verkiezingen in de eerste ronde alsnog heeft gewonnen. Mesa vermoedt dat de regering de resultaten heeft gemanipuleerd om een beslissende ronde tussen hem en Morales te voorkomen.