Volledig scherm
De hond op de plaats waar zijn baasje omkwam © Nafpaktia

Rouwende hond waakt al anderhalf jaar op plaats waar baasje bij ongeval omkwam

In het westen van Griekenland wacht een hond al anderhalf jaar op de plaats waar zijn baasje bij een zwaar auto-ongeluk omkwam. Omwonenden van de stad Nafpaktos hebben voor de hond een hok gebouwd omdat het beestje de plek maar niet wil verlaten.

Haris, de eigenaar van de hond, overleed op 9 november 2017 op 40-jarige leeftijd na een botsing met een cementmixer, zo meldt de lokale zender Nafpaktia News. Zijn trouwe viervoeter bleef sindsdien langs de kant van de weg wachten. Het is onduidelijk hoe de hond de plaats kon vinden die op 12 kilometer van het huis van het baasje ligt.

Goedhartige buurtbewoners hebben volgens de Daily Mail al geprobeerd om de rouwende hond te adopteren, maar het dier weigert het gebied te verlaten. Zelfs bij hoge temperaturen blijft hij op de plaats van het ongeval waken. Het dier krijgt om die reden geregeld eten en drinken toegestopt, evenals een deken om hem ’s nachts warm te houden.

Buurtbewoners noemen hem voortaan de ‘Griekse Hachiko’, omdat het verhaal doet denken aan dat van een beroemde Japanse hond in de jaren twintig van vorige eeuw. Het dier bleef tot negen jaar na de dood van zijn baas naar het station van Shibuya in Tokio wandelen. Hachiko kreeg voor zijn trouw zelfs een standbeeld voor het station.

  1. Uitgemergelde leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

    Uitgemer­gel­de leeuwen schokken bezoekers dierentuin Soedan: ‘Extreem ondervoed’

    In de dierentuin van de Soedanese hoofdstad Khartoem is volgens internationale dierenrechtenorganisaties sprake van dramatische misstanden. Bezoekers spotten er deze week een aantal extreem uitgemergelde leeuwen. De broodmagere roofdieren waren letterlijk vel over been en konden bijna niet meer op hun poten staan. Twitteraar Osman Salih uit Soedan is inmiddels via sociale media een actie begonnen voor hulp aan de ten dode opgeschreven leeuwen.
  2. ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlandse (18) bewerkt slachtoffer met gebroken fles

    ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederland­se (18) bewerkt slachtof­fer met gebroken fles

    In het populaire ski-oord Zell am See is vannacht een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdgenoot zwaar mishandelde tijdens een volgens de politie ‘wild gevecht’. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en beslist daarna of de vrouw in voorlopige hechtenis blijft, melden Oostenrijkse media.