Advocaten van de FBK staan de pers te woord na de uitspraak van de rechter.
Volledig scherm
Advocaten van de FBK staan de pers te woord na de uitspraak van de rechter. © EPA

Rechter maakt oppositiepartij Navalny monddood in aanloop naar verkiezingen

De bekende anticorruptiestichting FBK van de gedetineerde Russische Kremlincriticus Aleksej Navalny is ‘extremistisch’ en daarmee ‘illegaal’. Dat oordeelde een rechter in Rusland vandaag. Daarmee wordt het de oppositie onmogelijk gemaakt mee te doen aan de parlementsverkiezingen later dit jaar.

 1. Stelletje 4 maanden aan elkaar geboeid om relatie te redden: ‘Doe niet wat wij gedaan hebben’
  wereldrecord

  Stelletje 4 maanden aan elkaar geboeid om relatie te redden: ‘Doe niet wat wij gedaan hebben’

  Een laatste poging om een kwakkelende relatie van een definitieve breuk te redden, is voor een jong stel uit Oekraïne uitgelopen op een deceptie. De 33-jarige Alexander Kudlay en zijn vriendin Viktoria Pustovitova (29) besloten bij wijze van experiment hun verkering nog één kans te geven door voortaan geboeid door het leven te gaan. Echte liefde, zou je zeggen, maar na vier maanden moesten de twee toch echt hun strijd opgeven. ,,We zijn gewoon anders.”
 2. Echte Navalny-medewerker tegen Tweede Kamer: Er waren 12 succesvolle gesprekken met nep-Volkov

  Echte Navalny-medewerker tegen Tweede Kamer: Er waren 12 succesvol­le gesprekken met nep-Volk­ov

  Het gesprek dat Kamerleden in april hadden met een Rus die zich uitgaf voor een medewerker van Poetin-criticus Aleksej Navalny, stond niet op zichzelf. De échte medewerker, Leonid Volkov zegt dat de Russische grappenmaker er twaalf keer in is geslaagd om in gesprek te gaan met verschillende organisaties wereldwijd. Ook de Tweede Kamer nodigde de Volkov-imitator uit voor een gedachtewisseling. ,,Dat betekent dat er honderden pogingen zijn geweest.”