Ook de levende standbeelden op Times Square hebben zich aan de situatie aangepast.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de levende standbeelden op Times Square hebben zich aan de situatie aangepast. © AFP

Quarantaine en toezicht in het buitenland: de regels op een rijtje

Ook in het geval van verplichte quarantaine is regelgeving één ding, handhaving is een andere. Het ene land controleert streng, het andere land schippert ermee of doet er bijna niets aan.

 1. ‘Ontslagen campagneleider Trump opgepakt na dreiging met zelfmoord’

  ‘Ontslagen campagne­lei­der Trump opgepakt na dreiging met zelfmoord’

  De voormalige campagneleider van de Amerikaanse president Donald Trump is zondag door de politie opgepakt. Hij zou een pistool hebben geladen en tijdens een echtelijke ruzie met zelfmoord hebben gedreigd. Ook zou hij zijn vrouw hebben geslagen. Dat meldde de politie maandag. Brad Parscale (44) was een van de sleutelfiguren die Trump in 2016 in het zadel hielpen, maar hij viel afgelopen juni in ongenade na een desastreuze campagnerally in Tulsa, Oklahoma.
 2. LIVE | Aantal geregistreerde besmettingen gestegen met 3252, bijna 53.000 gevallen in september
  liveblog corona

  LIVE | Aantal geregi­streer­de besmettin­gen gestegen met 3252, bijna 53.000 gevallen in september

  Het aantal geregistreerde coronabesmettingen is in 24 uur tijd gestegen met 3252.Het totale aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is iets gedaald, van 701 tot 691. Voor heel Nederland geldt een dringend advies om in de publieke ruimte een mondkapje te dragen. Ook leerlingen in het voortgezet onderwijs moeten waarschijnlijk in de gangen en tijdens de pauze een mondkapje gaan dragen. Lees in dit liveblog alles over het coronavirus. Het liveblog van de afgelopen dagen lees je hier terug.