Steven Avery (links) en Brendan Dassey
Volledig scherm
Steven Avery (links) en Brendan Dassey © Netflix

Politieman Making A Murderer klaagt Netflix aan wegens smaad

Een rechercheur die te zien is in de Netflix-reeks Making A Murderer, klaagt de streamingservice aan wegens smaad. Volgens Andrew Colborn wordt hij er in het programma valselijk van beschuldigd te hebben geknoeid met bewijsmateriaal in de rechtszaak tegen Steven Avery en Brendan Dassey.

In de aanklacht stelt Colborn dat hij sinds de lancering van het programma eind 2016 ‘wereldwijd is veracht en belachelijk is gemaakt’, zo meldt Variety. Zijn advocaat laat in een verklaring weten: ,,Hij dient deze aanklacht in om orde op zaken te stellen en zijn goede naam te herstellen.’’

Colborn verklaart in de documenten dat het programma de kijkers tot de conclusie laat komen dat er bewust bewijs is neergelegd op de moordplek van Teresa Halbach, de vrouw waar het onderzoek om draait. Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey zitten vast in die zaak.

De makers van het programma, Laura Ricciardi en Moira Demos, hebben altijd volgehouden met de serie slechts te willen bewijzen dat er erg veel fout is gegaan in het politie-onderzoek en de rechtszaak.

De rechercheur klaagt naast Netflix ook Ricciardi en Demos aan en het productiehuis achter Making A Murderer.

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.