Een demonstrant in Hongkong houdt de voorpagina van de krant Daily Apple omhoog, begin deze maand.
Volledig scherm
Een demonstrant in Hongkong houdt de voorpagina van de krant Daily Apple omhoog, begin deze maand. © EPA

Politie Hongkong pakt leidinggevenden prodemocratische krant op

De politie van Hongkong heeft donderdagochtend vroeg vijf leidinggevenden van de prodemocratische krant Apple Daily gearresteerd. De politie laat weten dat het gaat om vier mannen en een vrouw van tussen de 47 en 63. Volgens lokale media behoort hoofdredacteur Ryan Law tot de gearresteerden.

 1. Hongkong verbiedt herdenking slachtoffers Tiananmenprotest
  UPDATE

  Hongkong verbiedt herdenking slachtof­fers Tiananmen­pro­test

  De autoriteiten in Hongkong hebben een wake ter herdenking van de slachtoffers van het Tiananmenprotest van 1989 verboden. Bij het neerslaan van de studentenprotesten op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing werden op 4 juni van dat jaar honderden betogers door het leger omgebracht. De politie, die het verbod aankondigde, noemt de coronapandemie als reden. Kritiek tegen het communistische bewind in Peking wordt echter steeds lastiger in Hongkong sinds daar ongeveer een jaar geleden de nieuwe veiligheidswet inging.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”