Politie haalt kinderen uit huis met 244 verwaarloosde dieren en een dode cavia

videoDrie kinderen zijn in het Amerikaanse Edgewater door de politie uit hun huis gehaald na een melding van de vader van de kinderen. De meisjes van 8, 9 en 10 jaar woonden tussen maar liefst 245 zwaar verwaarloosde dieren. Het ging om onder meer honden, katten, ratten, muizen en een dode cavia.

Volledig scherm
Een van de verwaarloosde dieren. © Politie Edgewater

De politie kwam in actie na een melding van de vader. De moeder stond niet toe dat de vader de kinderen uit huis haalde nadat hij een punt had gezet achter de relatie. Agenten die een kijkje wilden nemen in het huis roken op de parkeerplaats al een ‘zeer onaangename lucht’. 

Dode cavia

Eenmaal binnen werd duidelijk dat de noodzakelijke zorg voor de kinderen en de dieren ontbrak. Door het hele huis lagen rottend voedsel, uitwerpselen en urine van de dieren. Een dode cavia lag nog in een kooi.  De politie heeft de kinderen daarom uit huis gehaald en bij een familielid ondergebracht. De dieren zijn naar een asiel gegaan. 

De politie in Edgewater roept mensen op te doneren aan het dierenasiel en aan de meisjes. Ze hebben vooral kleding, speelgoed en geld nodig.

Volledig scherm
Het huis bleek nauwelijks meer leefbaar © Politie Edgewater
  1. Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegetakeld’
    PREMIUM

    Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegeta­keld’

    Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in haar huis in Tolox, in het zuiden van Spanje. De Guardia Civil houdt een klopjacht op een vriend van de vrouw, ook een Belg. Speurders houden rekening met een moord in de relationele sfeer, al wordt ook roofmoord niet uitgesloten. ,,Mijn zus verzamelde antiek. Enkele waardevolle stukken zijn verdwenen", zegt de broer van het slachtoffer.