Volledig scherm
Het kattenfilter zou per ongeluk aangezet zijn. © Printscreen

Politicus geeft persconferentie met kattenoortjes, snorharen en een zwart neusje

Een persconferentie van de Pakistaanse politicus Shaukat Yousafzai pakte dit weekend ietwat gênant uit. Een van de medewerkers van zijn socialemediateam streamde de conferentie live op Facebook maar vergat een filter uit te zetten, waardoor de politicus en zijn collega werden opgeleukt met kattenoortjes, een zwart neusje en een stel snorharen. 

Shaukat Yousafzai is voor de partij PTI (Pakistan Tehreek-e-Insaf) minister van Informatie in de provincie Khyber-Pakhtunkhwa, in het noorden van Pakistan. Dit weekend gaf hij een persconferentie voor enkele lokale journalisten. Om de mededelingen voor iedereen toegankelijk te maken werd de conferentie ook live op Facebook gestreamd. Maar daar ging helaas wat mis. 

Op de telefoon of tablet van de filmer stond nog een vrolijk filtertje aan, waardoor de mannen in beeld één voor één werden uitgedost met schattige kattenoortjes, een zwart neusje, rode wangen en snorharen. De bijzondere stream zorgde direct voor hilariteit in de reacties onder het bericht en screenshots werden razendsnel gedeeld. 

Pas na enkele minuten had de partij door dat een extra dimensie aan hun woordvoering werd gegeven, en is het filter verwijderd. Uiteindelijk is de hele video van de Facebookpagina van de lokale afdeling van de PTI verwijderd. 

De partij heeft in een verklaring laten weten dat er sprake is geweest van een ‘menselijke fout’. Ze zeggen er alles aan te doen om te voorkomen dat het weer gebeurt. Onderwijl wordt in Pakistan hartelijk gelachen om de kattenoortjes. Veel critici vinden het typerend voor het ‘amateuristische niveau’ waarop de lokale politiek opereert.

 1. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.
 2. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 3. Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Privé­vlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.