Poetin ontvangt Kim Jong-un in Vladivostok

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag voor het eerst een topontmoeting met de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un. Dit heeft het Kremlin bevestigd nadat al enige tijd over een top van de twee werd gerept. Kim gaat naar de Russische havenstad Vladivostok voor de top.

Poetin is donderdag in het oosten van Rusland op weg naar een internationale conferentie in Peking over Chinese initiatieven voor een betere infrastructuur en meer handel in Azië en Europa.

De toenadering tussen de VS en Noord-Korea als gevolg van topontmoetingen tussen Kim en de Amerikaanse president Trump is vrijwel vastgelopen. Volgens een Russische regeringswoordvoerder wil Moskou alle positieve ontwikkelingen ten aanzien van Korea helpen handhaven en versterken. De topontmoeting is naar verluidt vlak ten zuiden van de havenstad op Roeski Eiland.

Volledig scherm
Kim Jong-un in het Vredeshuis in de gedemilitariseerde zone. © EPA
  1. Celstraffen voor mortuarium-personeel dat stiekem autopsie voetballer Sala filmde

    Celstraf­fen voor mortuarium-personeel dat stiekem autopsie voetballer Sala filmde

    De baas en een medewerkster van een mortuarium in de Britse plaats Bournemouth hebben respectievelijk veertien en vijf maanden celstraf gekregen omdat ze in het geheim opnamen maakten van de lijkschouwing van voetballer Emiliano Sala. De 28-jarige spits kwam 21 januari om het leven bij een vliegtuigongeluk boven het Kanaal. Volgens de rechter hebben directeur Sherry Bray (49) en personeelsleid Christopher Ashford (62) zich schuldig gemaakt aan ‘een wel heel morbide nieuwsgierigheid’.