Volledig scherm
De politie liet het voertuig stilhouden op het station van de plaats Greven. © Shutterstock

Peuter (2) in levensgevaar door weggegooide fles uit Duitse partytrein

Een 2-jarig meisje is gisteren zwaargewond geraakt in Duitsland toen ze in een station werd getroffen door een fles die uit een voorbijrijdende partytrein werd geslingerd. De peuter verkeerde vanochtend nog in levensgevaar, maar dat is na een operatie geweken, aldus Duitse media. Volgens de politie is haar toestand nu stabiel.

Het incident was in het station van de plaats Kamen bij Dortmund (Noordrijn-Westfalen). De vader kwam met zijn dochtertje op de arm het perron op lopen toen het kind op het hoofd werd geraakt door de fles.

Het gaat volgens lokale media waarschijnlijk om een lege whiskyfles die uit de partytrein werd gegooid. In de trein werd muziek gedraaid en feest gevierd. De politie liet het voertuig stilhouden op het station van de plaats Greven. Alle passagiers werden gehoord en moesten zich identificeren.

De politie is nog op zoek naar de dader. Niemand reageerde op een oproep van de onderzoekers aan de dader om zich te melden. Na urenlang oponthoud mocht de trein daarna verder naar Norderney maar van een feeststemming was geen sprake meer. De passagiers zullen later opnieuw door de politie worden gehoord.

Het is nog onduidelijk hoe de glazen fles aan boord is geraakt. „In de trein, die wij inhuren voor onze feestjes, worden geen glazen flessen aan de gasten gegeven. Maar de tassen van de reizigers worden niet gecontroleerd. Dat is een bevoegdheid van de politie”, aldus Bernd Niemeyer van Müller-Touristik tegen de Duitse krant Bild.