Volledig scherm
De paus nam acht migrantenkinderen mee voor een ererondje over het Pietersplein. © EPA

Paus bezorgt jonge vluchtelingen onvergetelijke dag met rondje Pietersplein

Paus Franciscus heeft aan het begin van zijn wekelijkse audiëntie acht migrantenkinderen rondgereden op het Pietersplein in Rome. De kerkvorst bezorgde de vluchtelingetjes, uit Syrië, Nigeria en Congo, achterin zijn pausmobiel een onvergetelijke dag.

Volledig scherm
De paus op de foto met zijn jonge gasten. © AP

De kinderen kwamen onlangs aan in Italië via Libië. Gezeten in het pauselijke voertuig maakten ze een ererondje voor het Vaticaan. Zichtbaar genietend van de aandacht, maar ook een beetje onwennig, zwaaiden ze naar het verzamelde publiek.

Soms ging even goedkeurend een duim de lucht in. Na rond het plein te zijn gezoefd, kreeg de paus een knuffel en was er tijd voor een selfie met Christus’ plaatsvervanger op aarde. De Paus heeft onlangs hard uitgehaald naar de Italiaanse overheid en opgeroepen migranten te verwelkomen en op te nemen. 

Volledig scherm
Na afloop was er tijd voor een knuffel... © REUTERS
Volledig scherm
... en een selfie met de paus. © AP
  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.