Volledig scherm
De vrouw maakte haar skydivesprong bij het bedrijf Parachutisme Adrénaline in Saint-Jérôme. © Google Street View

Parachutiste overleeft val van 1500 meter

Een Canadese parachutiste heeft een val overleefd van ruim 1500 meter. Zowel haar hoofdparachute als het noodexemplaar gingen volgens ooggetuigen niet open. De 30-jarige vrouw had geluk dat haar val werd gebroken door bomen maar raakte desondanks zwaargewond. 

Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis met een reeks breuken, onder andere in haar ruggengraat, maar zou buiten levensgevaar verkeren. Ze was bij kennis toen de hulpdiensten haar bevrijdden uit haar benarde positie. 

De vrouw sprong solo en had al vaker parachute gesprongen, verklaarde de politie van Trois-Rivières tegenover Radio Canada. De politie onderzoekt het ongeval en kijkt of er sprake is van criminele nalatigheid. 

Parabedrijf Parachutisme Adrénaline geeft voorlopig geen commentaar en wacht de resultaten van het onderzoek af. 

Minstens 60 km/u

Het drama vond zaterdag omstreeks 18.00 uur plaats in de buurt van het vliegveld van Trois-Rivières, in het zuiden van Canada. Toeschouwers en klanten van Parachutisme Adrénaline zagen de vrouw zonder parachute naar beneden komen. Ze moesten hulpeloos toekijken hoe ze met een snelheid van minstens 60 kilometer per uur in de bomen rond het vliegveld terechtkwam.

,,We zagen dat de draden van haar hoofdparachute verward waren geraakt en wachtten gespannen af tot die zich zouden ontwarren. Dat gebeurde maar niet. Daarna wachtten we tot de noodparachute zich zou openen maar ook dat gebeurde niet’’, verklaarde ooggetuige Océane Duplessis. Ze maakte deel uit van een groep die na de landing van de 30-jarige vrouw zou gaan springen. 

Toeschouwer Denis Demers ging naar eigen zeggen uit van een dramatische afloop. ,,Ik kan niet geloven dat iemand zo'n val uit een vliegtuig overleeft. Het is een wonder’’, verklaarde hij tegenover de Canadese radiozender.