Volledig scherm
De manege waar het drama zich voltrok. © Screenshot ZRF Neuenkirchen

Paard steigert en verliest evenwicht: ruitertje (7) overleden

Een 7-jarig meisje uit het Duitse Neuenkirchen, vlak over de grens bij Oldenzaal, is gisteren zo zwaar gewond geraakt tijdens een paardentoernooi in haar woonplaats dat ze later in het ziekenhuis bezweek aan haar verwondingen. Het toernooi werd geannuleerd. 

Het drama vond plaats tijdens het Voorjaarstoernooi van rijvereniging Neuenkirchen. Het meisje en haar paard waren in de prijzen gevallen en stonden omstreeks 14 uur klaar voor de prijsuitreiking. Door nog onbekende oorzaak begon het paard te steigeren, wierp zijn jeugdige berijdster af, verloor daarna zijn evenwicht en kwam bovenop het meisje terecht.  

Hulpverleners en een spoedgevallenarts ontfermden zich over het zwaargewonde meisje en wisten haar te stabiliseren. Een traumahelikopter vervoerde haar daarna naar het ziekenhuis. Daar bezweek ze gisteravond laat, verklaarde de politie tegenover Duitse media. 

De familie van het ruitertje en een aantal bezoekers van het paardentoernooi kregen psychologische bijstand. Het evenement werd na het drama afgebroken.  

  1. Paus Franciscus bekritiseert onverschilligheid en egoïsme
    Goede Vrijdag

    Paus Franciscus bekriti­seert onverschil­lig­heid en egoïsme

    Paus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, ,,de uit politieke overwegingen gesloten harten’’ bekritiseerd. Tijdens de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal. Volgens het Vaticaan woonden 15.000 gelovigen de ceremonie bij. In de Sint-Pietersbasiliek was vooraf de liturgische viering van Goede Vrijdag.