Vader Ali Shamdin (25) en moeder Amir Perhast (24) tijdens de stille mars op 30 mei, voorafgaand aan de begrafenis van hun dochter.
Volledig scherm
Vader Ali Shamdin (25) en moeder Amir Perhast (24) tijdens de stille mars op 30 mei, voorafgaand aan de begrafenis van hun dochter. © BELGA

Ouders van door agent gedode Mawda (2): Hij had nooit mogen schieten

,,Ik denk niet dat wij ooit nog rust zullen vinden. Onze enige hoop is dat we dicht bij Mawda kunnen leven." De ouders van de in mei in het Belgische Bergen doodgeschoten peuter (2) doen voor het eerst hun verhaal in een interview met De Morgen. Mawda werd toen door een politiekogel geraakt tijdens een wilde vlucht van mensensmokkelaars. ,,De politie had nooit mogen schieten."

  1. Trump: ‘Het kwaad is de reden om burgers te bewapenen’
    UPDATE/met video

    Trump: ‘Het kwaad is de reden om burgers te bewapenen’

    Lange, welgemeende steunbetuigingen aan het adres van de nabestaanden na de schietpartij in Uvalde (Texas) enkele dagen geleden. Om daarna nog vuriger het Amerikaanse recht op wapenbezit te verdedigen. In Texas ging vrijdag het jaarlijkse wapenlobbycongres van de Amerikaanse National Rifle Association (NRA) van start, onder andere met een toespraak van oud-president Donald Trump en de Republikeinse senator Ted Cruz. Beiden zijn fervente voorstanders van wapenbezit, óók na het drama in Texas.