Bruno Dey was 17 jaar toen hij aan de slag ging als bewaker in concentratiekamp Stutthof bij Danzig, het huidige Gdansk, in het door Duitsland bezette Polen.
Volledig scherm
Bruno Dey was 17 jaar toen hij aan de slag ging als bewaker in concentratiekamp Stutthof bij Danzig, het huidige Gdansk, in het door Duitsland bezette Polen. © REUTERS

Oud-kampbewaker SS (93) vecht veroordeling aan terwijl hij cel niet eens in hoeft

De 93-jarige Bruno Dey uit Hamburg heeft hoger beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar. De rechtbank in de Duitse Hanzestad veroordeelde de voormalige SS-bewaker vorige week tot die straf wegens medeplichtigheid aan moord op minstens 5230 gevangenen in concentratiekamp Stutthof. 

  1. Negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten in school Texas, VS reageert geschokt
    Update

    Negentien kinderen en twee leraren doodgescho­ten in school Texas, VS reageert geschokt

    Een 18-jarige jongeman heeft in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten, meldt de Texaanse staatspolitie. De kinderen variëren in leeftijd van 7 tot 10 jaar. De schutter werd ter plekke door politieagenten doodgeschoten. De schietpartij leidt in de Verenigde Staten tot geschokte reacties. Het gaat om de dodelijkste schietpartij op een basisschool in tien jaar tijd.