Amazon-topman Jeff Bezos.
Volledig scherm
Amazon-topman Jeff Bezos. © EPA

Oprichter Amazon legt alvast 10 miljard neer in strijd tegen klimaatverandering

Oprichter Jeff Bezos van internetbedrijf Amazon.com trekt 10 miljard dollar uit om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Hij richt daartoe het Bezos Earth Fund op en begint deze zomer met de uitgifte van subsidies, zei hij in een bericht op Instagram.

,,We kunnen de aarde redden’’, voegde Bezos eraan toe. ,,Er is collectieve actie nodig van grote bedrijven, kleine bedrijven, nationale staten, organisaties en individuen.’’ De 10 miljard dollar is een begin, zei hij.

Amazon werd eerder bekritiseerd voor de milieukosten die het bedrijf veroorzaakt, vooral met de vele, snelle verzendingen en verspilling van verpakkingen.

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.