Volledig scherm
Bloed en medische hulpmiddelen zijn de stille getuigen van de steekpartij gisterenavond © EPA

Opnieuw steekpartij in centrum van Franse hoofdstad Parijs

Een man heeft vandaag in het centrum van Parijs een postbode en een andere voorbijganger met een schaar aangevallen. Het is het tweede steekincident binnen 24 uur. 

Volledig scherm
Een getuige laat beelden zien van de overmeestering van de messentrekker die gisterenavond toesloeg in Parijs. © EPA

De politie overmeesterde de man uiteindelijk onder meer met behulp van een taserpistool. Over de motieven van de aanvaller is nog niets bekendgemaakt.

Hetzelfde geldt voor een man van Afghaanse komaf die gisterenavond in Parijs op mensen op straat instak. Daarbij vielen zeven gewonden onder wie vier ernstig gewonden.

Over zijn mogelijke motieven, heeft de politie niets gezegd. Volgens omstanders maakte hij een bedwelmde of gedrogeerde indruk, meldden Franse media.

Zondagavond stak een man zeven mensen neer in Parijs:

  1. Kim Jong-un noemt top met Russische president Poetin ‘zeer substantieel’

    Kim Jong-un noemt top met Russische president Poetin ‘zeer substanti­eel’

    In het Russische Vladivostok is de top tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Russische president Vladimir Poetin afgelopen. De ontmoeting gebeurde onder vier ogen en duurde ruim een uur. ,,We hebben een zeer substantiële gedachtewisseling gehad over kwesties die ons beiden aangaan”, aldus Kim. Hij bedankte Poetin ook voor ‘een heel goed moment’. Het was de eerste keer dat beide leiders elkaar persoonlijk ontmoeten.