Een Deense agent houdt de wacht.
Volledig scherm
Een Deense agent houdt de wacht. © AFP

Opnieuw ontploffing in Kopenhagen, dit keer in de buurt van politiebureau

Voor de tweede keer binnen een week is in de Deense hoofdstad Kopenhagen een explosie geweest. De ontploffing deed zich voor in de buurt van een politiebureau aan de Hermodsgade. Volgens de politie zijn er geen slachtoffers gevallen.

Afgelopen dinsdag was er een explosie bij een kantoor van de Deense belastingdienst. Daarbij viel een lichtgewonde en ontstond veel schade aan het pand. De politie zei uit te gaan van opzet. Niemand heeft de ontploffing opgeëist.

Ook bij de ontploffing nabij het politiebureau wordt uitgegaan van opzet. Volgens verschillende getuigen rende de dader na de ontploffing op hoge snelheid weg. Het gaat om een in het zwart geklede man, met witte schoenen. Van hem ontbreekt voorlopig ieder spoor. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee zaken. 

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.