Zoekacties omtrent Jürgen Conings aan Nationaal park Hoge Kempen in Dilsen-Stokkem.
Volledig scherm
Zoekacties omtrent Jürgen Conings aan Nationaal park Hoge Kempen in Dilsen-Stokkem. © Karolien Coenen

Opnieuw grote zoekactie naar gevluchte Conings, leger en politie verzamelen rond stadion Genk

De Belgische autoriteiten geven de speurtocht in Belgisch-Limburg naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings niet op. Met tientallen militairen en politiemensen, deskundigen op het vlak van vermissingen en speurhonden wordt vandaag opnieuw gezocht naar de spoorloze Belgische korporaal met extreemrechtse sympathieën. In een brief heeft hij virologen en de overheid bedreigd.

 1. Ondergedoken Vlaamse viroloog in dagboek: ‘Ik liep militair Conings bij toeval mis’

  Ondergedo­ken Vlaamse viroloog in dagboek: ‘Ik liep militair Conings bij toeval mis’

  De ondergedoken Vlaamse viroloog Marc Van Ranst zegt in zijn vandaag in De Morgen gepubliceerde dagboek de voortvluchtige militair Jürgen Conings bij toeval te zijn misgelopen. Van Ranst zit, na bedreigingen door Conings, al bijna drie weken samen met zijn vrouw en zoon Milo ondergedoken in een safehouse. Hij wordt voortdurend bewaakt. ,,Het is onmogelijk om je hier niet veilig te voelen”, grapt Van Ranst in de Belgische krant.
 2. Amerikaanse studente dood gevonden in Rusland na sms: ‘Ik hoop dat ik niet ontvoerd word’

  Amerikaan­se studente dood gevonden in Rusland na sms: ‘Ik hoop dat ik niet ontvoerd word’

  Catherine Serou (34) stapte vorige week dinsdag bij een bushalte in de auto van een onbekende in de Russische stad Nizhny Novgorod, 400 km ten oosten van Moskou. De Amerikaanse studente wist niet dat de man die haar een lift gaf, een stevig strafblad had. Ze stuurde nog een verontrustende sms naar haar moeder in de VS. Zaterdag trof de politie haar levenloze lichaam aan in een bosrijke omgeving.
 3. Eerste verdachte van oorlogsmisdaden Kosovo in september voor tribunaal in Den Haag

  Eerste verdachte van oorlogsmis­da­den Kosovo in september voor tribunaal in Den Haag

  Het proces tegen de voormalige rebellenleider Salih Mustafa uit Kosovo begint in september, heeft de internationale Kosovo-rechtbank in Den Haag zaterdag bekendgemaakt. Mustafa was een belangrijk commandant van het zogenoemde Kosovo Bevrijdingsleger (UCK) tijdens het Kosovo-conflict van 1998-99 en wordt verdacht van oorlogsmisdaden. Hij werd september vorig jaar gearresteerd en overgebracht naar Den Haag.