Volledig scherm
Demonstranten bij de G7-top in Biarritz. © EPA

Opnieuw arrestaties bij betogingen G7-top in Biarritz

Opnieuw heeft de Franse politie meerdere arrestaties verricht bij protesten rond de G7-top in het Zuid-Franse Biarritz. Zondag werden 19 mensen aangehouden, van wie er 17 in hechtenis zijn genomen, meldt de Franse radiozender Franceinfo op basis van de lokale autoriteiten.

De arrestaties werden verricht in Biarritz en de naburige plaatsen Bayonne en Hendaye. Daar waren zaterdag ook al ordeverstoringen geweest. In Bayonne zette de politie toen de traangas en waterkanonnen in tegen de actievoerders die met stenen gooiden. 68 mensen werden die dag aangehouden, van wie ongeveer de helft op het politiebureau is vastgezet.

Voor de beveiliging van de top met de zeven belangrijkste industrielanden, die tot vandaag duurt, zeggen de autoriteiten 13.000 militairen en agenten te hebben ingezet.

Volledig scherm
De Franse politie praat met een groep demonstranten in Bidart, in de buurt van Bayonne. © EPA
  1. ‘Extreemste vrouwelijke pedofiel ooit’ vandaag op vrije voeten

    ‘Extreemste vrouwelij­ke pedofiel ooit’ vandaag op vrije voeten

    In Groot-Brittannië is de 49-jarige Vanessa Marks, die in 2009 werd veroordeeld voor seksueel misbruik van baby’s en peuters in het kinderdagverblijf waar ze werkte, vrijgelaten. De vrouw zat tien jaar in de cel. Volgens de Britse staatssecretaris voor gevangeniszaken en reclassering Lucy Frazer vormt Marks geen gevaar meer voor de samenleving. Familieleden van slachtoffertjes zijn echter woest. ,,Als ik haar op straat zie, vermoord ik haar.”