Een demonstratie tegen buitensporig politiegeweld jegens zwarte Amerikanen in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn in 2020.
Volledig scherm
Een demonstratie tegen buitensporig politiegeweld jegens zwarte Amerikanen in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn in 2020. © AP

Ook Huis van Afgevaardigden VS stemt in met herdenking einde slavernij als nationale feestdag

In navolging van een unanieme 'ja'-stem in de Senaat heeft ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden woensdag ingestemd met een wetsvoorstel om van Juneteenth, de dag waarop de afschaffing van de slavernij in de Verenigde Staten wordt herdacht, een nationale feestdag te maken. 

  1. Kritiek na watersnood Duitsland: ‘Zijn hier net zo slecht op voorbereid als op corona’

    Kritiek na watersnood Duitsland: ‘Zijn hier net zo slecht op voorbereid als op corona’

    Het zal veel tijd kosten voordat Duitsland de schade door de recente overstromingen heeft gerepareerd. ,,We zullen geduldig moeten zijn”, zei bondskanselier Angela Merkel vandaag tijdens haar laatste jaarlijkse zomerpersconferentie, in Berlijn. ,,Er zijn nog altijd veel vermisten”, voegde ze eraan toe. Het officiële dodental in Duitstand steeg naar 177. In België zijn 32 slachtoffers gevonden. Daar worden nog 18 mensen vermist.
  2. Dodelijke brand na gender reveal-feestje kan prille ouders op 20 jaar cel komen te staan

    Dodelijke brand na gender reveal-feest­je kan prille ouders op 20 jaar cel komen te staan

    Het leek zo leuk. Een Amerikaans echtpaar wilde in september vorig jaar met een grote blauwe of roze rookwolk onthullen welk geslacht hun nieuwe spruit heeft. De rookbom die het heuglijke nieuws als bij donderslag moest brengen, veroorzaakte echter een gigantische en dodelijke bosbrand. De nieuwbakken ouders lopen daardoor niet alleen kans op een miljoenenclaim, maar ook op twintig jaar gevangenisstraf.