Volledig scherm
Agenten staan voor het eetcafé waar gisteravond een ober werd doodgeschoten door een klant. © AFP

Ober doodgeschoten in Parijs omdat klant te lang op broodje moest wachten

Een klant heeft een ober doodgeschoten in een eetcafé aan de rand van Parijs, kennelijk omdat hij te lang moest wachten op een sandwich, zei een bron dichtbij het onderzoek.

Collega’s van de ober belden de politie nadat hij gisteravond in de schouder werd geschoten met een pistool in de buitenwijk Noisy-le-Grand, volgens de bron. Pogingen om de 28-jarige ober te redden faalden en hij stierf ter plaatse.

De schutter, die volgens een getuige zijn geduld verloor ‘omdat zijn broodje niet snel genoeg was klaargemaakt',  vluchtte weg.

Het restaurant staat volgens buurtbewoners bekend als rustig en zou pas een maand open zijn, meldt persbureau AFP. De buurt waar de schietpartij plaatsvond staat wel bekend om hoge mate van criminaliteit en drugsoverlast.

  1. Ewan (18) op randje van dood door e-sigaret: 'Dat ding heeft mijn leven verpest’

    Ewan (18) op randje van dood door e-sigaret: 'Dat ding heeft mijn leven verpest’

    Een 16-jarige jongen is in Engeland bijna overleden aan een zware longaandoening die in verband wordt gebracht met het gebruik van de elektronische sigaret. De nu 18-jarige Ewan Fisher belandde met hevige ademhalingsproblemen op de intensive care en keek de dood recht in de ogen. Leon van der Toorn, voorzitter van de Vereniging van Artsen voor Longziekten, vreest voor vergelijkbare gevallen in Nederland. ,,Dit gaat ook hier vaker voorkomen.”