Volledig scherm
Kim Jong-Un © AP

'Noord-Korea bereidt nieuwe aanval voor'

Volgens een Russisch parlementslid bereidt Noord-Korea de lancering van nieuwe langeafstandsraketten voor. Kim Jong-Un zou gezegd hebben dat de raketten de westkust van de VS kunnen bereiken.

Parlementslid Anton Morozov was deze week samen met een delegatie van Buitenlandse Zaken vier dagen in Noord-Korea. ,,Kim Jong-Un gaat opnieuw langeafstandsraketten te testen. Als bewijs toonde de Noord-Koreaanse regering ons diverse berekeningen waaruit blijkt dat hun raketten de VS gemakkelijk kunnen raken", zei Morozov. ,,Het is een kwestie van tijd voor ze tot actie overgaan."

Geen toenadering

Quote

,We zijn heel duidelijk geweest: dit is niet de tijd om te praten

Sarah Sanders namens het Witte Huis

Vorige week leek er nog hoop op een diplomatieke oplossing tussen de twee landen. ,,We zoeken een manier om met Kim Jong-Un te praten", verklaarde Rex Tillerson, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Kort daarop maakte een woordvoerder van het Witte Huis bekend dat Trump 
niets voelt voor overleg met Noord-Korea. ,,We zijn heel duidelijk geweest: dit is niet de tijd om te praten'', aldus woordvoerder Sarah Sanders.

  1. Tiener toont via selfies gruwel van Syrisch conflict in Oost-Ghouta

    Tiener toont via selfies gruwel van Syrisch conflict in Oost-Ghouta

    Net zoals veel tieners van zijn leeftijd post de 15-jarige Muhammad Najem regelmatig selfies op sociale media. Wie naar zijn foto’s kijkt ziet geen vrolijke beelden, maar de harde realiteit waarmee Najem dagelijks wordt geconfronteerd. Terwijl het Syrische leger luchtaanvallen uitvoert op zijn woonplaats Oost-Ghouta legt de tiener de verwoestende impact op beeld vast. Met de kracht van sociale media hoopt Najem hulp te krijgen.