Nijmeegse studente Myrna (24) geëlektrocuteerd onder douche in Vietnam

NIJMEGEN - Een 24-jarige geneeskundestudente uit Nijmegen is deze week tijdens haar reis door Azië omgekomen bij een ongeval in Vietnam. Dat bevestigt een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoogstwaarschijnlijk werd zij geëlektrocuteerd onder een douche van een hostel in de Vietnamese kustplaats Hoi An, waar veel backpackers verblijven. 

Het gaat om de 24-jarige Myrna Reinhard, masterstudente geneeskunde en een geliefd lid van de Nijmeegse studentenvereniging Ovum Novum.

De stroomstoot was zo ernstig dat de Nijmeegse daaraan overleed. ,,Wij staan in contact met de familie van de omgekomen vrouw. De ambassade verleent de familie consulaire bijstand”, aldus de woordvoerder. Van een misdrijf is geen sprake. Het gaat om een ongeval, benadrukt de woordvoerder. 

Grote leegte

 De vereniging treurt om haar dood, zo laat het bestuur weten op de website. ‘Myrna was lief, betrokken en zette zichzelf altijd in voor een beter studentenleven voor Nijmegen en heel Nederland. Met haar mooie lach stal ze iedereens harten en haar plotselinge overlijden laat een grote leegte achter in onze vereniging. We zullen haar ontzettend missen en de herinneringen aan wie ze was altijd levend houden. We wensen haar familie en vrienden heel veel sterkte en kracht toe.. 

In welk hostel de vrouw verbleef, is onduidelijk. Ook is niet bekend of daar meer Nederlanders verblijven. 

Volledig scherm
© ANP
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement