SPD-kanselierskandidaat Olaf Scholz maandagochtend met een boeket bloemen bij het hoofdkwartier van zijn partij in Berlijn als dank voor de verkiezingsoverwinning bij de Bondsdagverkiezingen van zondag.
Volledig scherm
SPD-kanselierskandidaat Olaf Scholz maandagochtend met een boeket bloemen bij het hoofdkwartier van zijn partij in Berlijn als dank voor de verkiezingsoverwinning bij de Bondsdagverkiezingen van zondag. © EPA

Nieuwe Duitse regering moet met Kerstmis staan

Ze moeten nog uitvechten wie van hen de nieuwe bondskanselier wordt, maar over één ding zijn kanshebbers Olaf Scholz (SPD) en Armin Laschet (CDU/CSU) het eens: Duitsland moet zo snel mogelijk een nieuwe regering hebben.

  1. Passagiers filmen verkrachting in metro VS en grijpen niet in, politie woest: ‘Dit is walgelijk’
    man opgepakt

    Passagiers filmen verkrach­ting in metro VS en grijpen niet in, politie woest: ‘Dit is walgelijk’

    Wel uit sensatiezucht met je mobieltje filmen, maar niet de politie bellen. De politie in Philadelphia is woest op reizigers die weigerden in te grijpen toen een vrouw naast hen in de metro werd verkracht. In plaats van te helpen grepen de passagiers naar hun telefoon en maakten ze filmpjes van het schokkende tafereel. De autoriteiten nemen de zaak hoog op en zijn een onderzoek gestart naar de filmers, die mogelijk strafrechtelijke vervolging riskeren.