Volledig scherm
© REUTERS

New Yorkse agenten opgepakt omdat ze bijverdienen als pooier

Zeven agenten van de New Yorkse politie, onder wie twee rechercheurs, zijn gearresteerd wegens werkzaamheden die niet verenigbaar zijn met hun normale baan. Ze worden ervan verdacht bij te beunen als pooier.

Volgens verschillende media in New York runde deze 'speciale afdeling' een prostitutiebedrijf en hield zich tevens bezig met illegaal gokken. Dat gebeurde onder meer in de wijken Brooklyn en Queens.

Hun aanhouding was het resultaat van grootschalig onderzoek van het bureau van Interne Zaken van de politie. In verband met de zaak worden nog verscheidene andere politiemensen verhoord. Ook maakten meer dan veertig burgers deel uit van de georganiseerde bende.

,,Vandaag hebben zij die een eed hadden gezworen en die hebben verraden de gevolgen gevoeld van dat verraad", zei politiecommissaris James P. O'Neill in een verklaring. ,,Van de mensen van dit bureau wordt terecht verwacht dat ze zich aan de hoogste standaard houden en als ze daar niet aan voldoen, zal de straf snel komen en streng zijn."

O'Neill zei daarnaast nog dat Interne Zaken en de openbaar aanklager van het district Queens met de arrestaties een duidelijke boodschap hebben uitgestuurd. ,,Bij de New York Police Department is geen plaats voor crimineel of onethisch gedrag."

  1. Berenwelpje gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Berenwelp­je gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Rangers in het Scoggins Valley Park in de Amerikaanse staat Oregon hebben daar een nog jonge beer doodgeschoten, omdat het roofdier zich te vriendelijk gedroeg als er mensen in de buurt waren. Volgens de autoriteiten werd de schattig ogende berenwelp bijna dagelijks door parkbezoekers getrakteerd op eten terwijl het voederen van dieren ten strengste verboden is. De ‘makke’ beer was daarnaast een geliefd onderwerp voor selfies.
  2. Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeenschap de straat op

    Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeen­schap de straat op

    Het Openbaar Ministerie in het stadsdeel Manhattan in New York weigert officier Elizabeth Lederer te ontslaan ondanks hevige protesten uit de zwarte gemeenschap. Lederer raakte wereldwijd in opspraak vanwege haar betrokkenheid bij de onterechte veroordeling van vijf zwarte tienerjongens, begin jaren negentig. Hun verhaal kreeg de afgelopen weken wereldwijde bekendheid door de indringende Netflix-serie When They See Us.