Volledig scherm
Het Faakmeer is erg in trek bij toeristen. © RV

Nederlandse toerist redt Belg (70) van verdrinkingsdood in Oostenrijk

Een Nederlandse toerist (56) heeft een Belgische man gisterenmiddag van de verdrinkingsdood gered in Oostenrijk. De Belg was aan het zwemmen in het Faakmeer in de deelstaat Karinthië, toen hij door een nog onbekende oorzaak in de problemen raakte.

De Nederlander werd gealarmeerd door geroep van de Belgische man. Volgens de lokale nieuwssite 5 Minuten zwom hij meteen naar de plaats waar de Belg was ondergegaan en begon hij te zoeken. Hij vond de man op een diepte van ongeveer 5 of 6 meter. Volgens de politie zou het slachtoffer enkele minuten onder geweest zijn.

Reanimatie

Met de hulp van een aantal andere badgasten slaagde de Nederlander erin om de Belg aan land te brengen. Daar werd meteen gestart met de reanimatie. Die werd uitgevoerd door een arts uit Villach – een stadje van 60.000 inwoners dat ten noordwesten van het meer ligt – en enkele redders die toezicht hielden aan het Faakmeer, dat in het zuiden van Oostenrijk ligt, niet ver van de Sloveense grens.

De reanimatie werd vervolgens overgenomen door de hulpdiensten, die massaal uitrukten. Onder meer de reddingsdienst op het water van het Faakmeer, de brandweer en de politie kwamen ter plaatse. Nadat de Belg stabiel was, werd hij meegenomen naar het ziekenhuis in Villach voor verzorging. Het is niet bekend hoe hij er intussen aan toe is. 

Het Faakmeer is erg in trek bij toeristen. Met zijn oppervlakte van 2,2 vierkante kilometer is het meer het op vijf na grootste van Karinthië. Het is vooral bekend om zijn heldere turquoise water en populair bij zwemmers en vissers.

  1. Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brussel-editie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroekje aan’

    Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brus­sel-edi­tie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroek­je aan’

    De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.
  2. Getatoeëerde naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    Getatoeëer­de naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    De Russische blogger en sportfanaat Rustam Shafiev (35) is ten einde raad omdat zijn getatoeëerde naaktkat Bes al een paar dagen spoorloos verdwenen is. De zogenaamde Sphynx, een van oorsprong Canadees ras dat door fokkers muteerde tot een ‘roofdier’ zonder haren, sprong uit een autoraampje toen ‘Kara Fight’(de artiestennaam van de Rus) een bezoek bracht aan het dorp Pervomaisky in de buurt van Jekaterinenburg.