De meeste bezoekers kwamen uit Spanje (100) maar er waren ook feestgangers uit Frankrijk (35), Andorra (10), Italië (10) en andere Europese landen waaronder Luxemburg en Oostenrijk.
Volledig scherm
De meeste bezoekers kwamen uit Spanje (100) maar er waren ook feestgangers uit Frankrijk (35), Andorra (10), Italië (10) en andere Europese landen waaronder Luxemburg en Oostenrijk. © EPA

Nederlandse (29) vast voor organiseren illegale rave-marathon bij Barcelona

Een 29-jarige vrouw uit Nederland is gisteren in de buurt van Barcelona gearresteerd nadat de politie een einde had gemaakt aan een illegale raveparty. De vrouw zou een van de organisatoren zijn geweest van het feest, dat zo'n veertig uur duurde. Ze wordt beschuldigd van ernstige ongehoorzaamheid (het negeren van de coronaregels) en mogelijk ook van een misdrijf tegen de volksgezondheid, melden Spaanse media. 

 1. Ongeloof om ‘Instagram-rave’ in Holiday Inn Hoofddorp: ‘Ziekenhuizen staan voor inktzwart scenario’
  Update

  Ongeloof om ‘Instagram-ra­ve’ in Holiday Inn Hoofddorp: ‘Ziekenhui­zen staan voor inktzwart scenario’

  Met tientallen mensen feesten in een hotel in aanbouw terwijl ziekenhuizen voor het ‘inktzwarte scenario’ staan dat ze moeten aanwijzen wie ze wel en niet behandelen. De burgemeester van Haarlemmermeer reageert vol ongeloof op de grote illegale technorave die vannacht in Hoofddorp is opgerold. ,,Ik kan geen greintje begrip meer opbrengen voor organisatoren en feestgangers”, laat Marianne Schuurmans aan deze site weten.
 2. Jonge moeder met corona op sterven na bevalling, familie wil haar leven niet beëindigen
  RECHTSZAAK

  Jonge moeder met corona op sterven na bevalling, familie wil haar leven niet beëindigen

  Een jonge vrouw met ernstige coronaverschijnselen vecht in een ziekenhuis in het Britse Leicester voor haar leven, nadat ze vorige maand van een gezonde baby beviel. Artsen stellen dat haar overlevingskansen extreem klein zijn en willen de levensondersteunende behandeling ‘in haar belang’ beëindigen, maar de familie wil daar niets van weten. Een rechter stelt het ziekenhuis in het gelijk.
 1. Hoe ravers de politie zelf op het spoor brachten van de grootste lockdownparty van Europa
  PREMIUM
  Reconstructie

  Hoe ravers de politie zelf op het spoor brachten van de grootste lockdown­par­ty van Europa

  In Frankrijk is zaterdagochtend een einde gekomen aan de grootste lockdownparty van het land sinds de uitbraak van het coronavirus. De illegale technofuif startte op oudejaarsavond en duurde liefst 36 uur. De 2.500 aanwezigen overtraden ongeveer álle geldende coronamaatregelen en keerden zich tegen de gendarmerie toen die de boel wilde stilleggen. Voor de politie zat er daardoor niet anders op dan te wachten tot het feestje ‘vanzelf’ zou stoppen. De balans na anderhalve dag feesten: drie gewonden agenten, één uitgebrande politiecombi en 1.200 processen-verbaal.
 1. In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken
  Play

  In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken

 2. Domburgse ondernemers slaan alarm: wij moeten open!
  Play

  Domburgse onderne­mers slaan alarm: wij moeten open!