Het drama vond plaats bij de inlaat van de ‘paddenstoel-waterval’ in het zwembad.
Volledig scherm
Het drama vond plaats bij de inlaat van de ‘paddenstoel-waterval’ in het zwembad. © Videostill YouTube

Nederlands meisje (9) verdrinkt in Frans zwembad, haren vastgezogen in rooster ‘paddenstoel-waterval’

UpdateEen 9-jarig meisje uit Breda is afgelopen weekend verdronken op een camping in het zuidwesten van Frankrijk. Ze kwam met haar haren vast te zitten in het inlaatrooster van een waterval in het zwembad.

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Vader doodgeschoten Jesse (6) tegenover complotdenker: ‘Jouw leugens maken ons leven een hel’

  Vader doodgescho­ten Jesse (6) tegenover complotden­ker: ‘Jouw leugens maken ons leven een hel’

  In Austin, Texas, loopt een proces tegen de fameuze Amerikaanse complotdenker Alex Jones. Die beweerde jarenlang dat de schietpartij op de basisschool van Sandy Hook in 2012, waarbij twintig kinderen en zes volwassenen werden doodgeschoten, nooit echt heeft plaatsgevonden. De ouders van een van de slachtoffertjes eisen nu een schadevergoeding van 150 miljoen dollar (ongeveer 148 miljoen euro) van Jones, nadat ze jarenlang werden lastiggevallen door aanhangers die zijn onzin geloofden.