Volledig scherm
Een auto van de Duitse Politie © Venema Media

Nederlanders ‘vangen’ dronken Pool die ongeluk veroorzaakte

Twee Nederlanders hebben zondag in de Duitse plaats Kranenburg een gevluchte dronken Poolse automobilist achtervolgd en aan de politie in Kleef overgedragen. De 32-jarige Pool veroorzaakte in de vroege zondagochtend een ongeluk in Kranenburg, tussen Nijmegen en Kleef. Hij was volgens de politie in Kleef ‘duidelijk beneveld’. 

De Pool botste met zijn Ford tegen de auto waarin drie Nederlanders zaten, een 26-jarige bestuurder en twee vrienden. Na de botsing stapte de Pool uit en sloeg te voet op de vlucht. De twee inzittenden van de Nederlandse auto zetten daarop de achtervolging in en wisten hem te achterhalen. Zij droegen hem aan de gealarmeerde politie over.

De dronken Pool bleek lichtgewond. Bij hem is een bloedmonster afgenomen. Hij is na het betalen van een borg weer op vrije voeten gesteld, laat de politie weten. Beide auto's zijn zodanig beschadigd dat er niet meer mee gereden kan worden. De politie schat de totale schade op zo'n 22.500 euro.

  1. Rechter die verkrachter (16) beschermde omdat hij ‘uit goede familie’ kwam, neemt ontslag

    Rechter die verkrach­ter (16) beschermde omdat hij ‘uit goede familie’ kwam, neemt ontslag

    ‘Als je eerste keer een verkrachting is...’ - Dat stuurde een Amerikaanse jongen (16) naar zijn vrienden, samen met een filmpje dat toonde hoe hij een meisje (16) aanrandde dat onder invloed was van alcohol. Hij moest voor de rechter verschijnen en die pleitte voor mildheid omdat de tiener uit een goede familie kwam en goede resultaten haalde op school. Er volgde een storm van protest en de rechter heeft nu met onmiddellijke ingang ontslag genomen.