Volledig scherm
Een auto van de Duitse Politie © Venema Media

Nederlanders ‘vangen’ dronken Pool die ongeluk veroorzaakte

Twee Nederlanders hebben zondag in de Duitse plaats Kranenburg een gevluchte dronken Poolse automobilist achtervolgd en aan de politie in Kleef overgedragen. De 32-jarige Pool veroorzaakte in de vroege zondagochtend een ongeluk in Kranenburg, tussen Nijmegen en Kleef. Hij was volgens de politie in Kleef ‘duidelijk beneveld’. 

De Pool botste met zijn Ford tegen de auto waarin drie Nederlanders zaten, een 26-jarige bestuurder en twee vrienden. Na de botsing stapte de Pool uit en sloeg te voet op de vlucht. De twee inzittenden van de Nederlandse auto zetten daarop de achtervolging in en wisten hem te achterhalen. Zij droegen hem aan de gealarmeerde politie over.

De dronken Pool bleek lichtgewond. Bij hem is een bloedmonster afgenomen. Hij is na het betalen van een borg weer op vrije voeten gesteld, laat de politie weten. Beide auto's zijn zodanig beschadigd dat er niet meer mee gereden kan worden. De politie schat de totale schade op zo'n 22.500 euro.

  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.