Een Chinese marinesoldaat tuurt tijdens de militaire oefeningen door een verrekijker met op de achtergrond het Taiwanese fregat Lan Yang.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Chinese marinesoldaat tuurt tijdens de militaire oefeningen door een verrekijker met op de achtergrond het Taiwanese fregat Lan Yang. © AP

Nederlanders in Taiwan over Chinees machtsvertoon: ‘Wel wat gewend, maar was nu toch erg spannend’

Van Chinese straaljagers en oorlogsschepen in hun luchtruim en wateren kijken ze in Taiwan al lang niet meer vreemd op. Wat dat betreft was de militaire oefening van de afgelopen dagen niks nieuws. Overvliegende raketten waren dat wel. ,,Best beangstigend, zegt Marco Heusdens (50) vanuit Taipei.  

  1. LIVE | Poetin in annexatie-speech: De broeders en zusters in Oekraïne zijn deel van ons volk
    OORLOG OEKRAÏNE

    LIVE | Poetin in annexatie-speech: De broeders en zusters in Oekraïne zijn deel van ons volk

    President Poetin heeft samen met de vier leiders van Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja de documenten ondertekend die horen bij de annexatie van de Oost-Oekraïense gebieden. Dat betekent dat de regio's volgens hen nu onderdeel zijn van de Russische Federatie. In zijn bijgaande speech haalde Poetin fel uit naar het Westen en wees hij de bondgenoten van de Verenigde Staten aan als schuldige van het opblazen van de Nord Stream-gasleidingen. Volg hier het nieuws over de ontwikkelingen in Oekraïne.