Volledig scherm
Ravage na een lawine in de Alpen. (Foto ter illustratie.) © EPA

Nederlander in Frankrijk omgekomen door lawine

Een Nederlandse man is vanmiddag omgekomen bij een ski-ongeluk in Frankrijk. Hij was met zijn zoon offpiste aan het skiën toen ze werden overvallen door een lawine.

Het ongeluk vond rond 15 uur plaats in de buurt van Valmorel in de Savoie. De 22-jarige zoon slaagde er volgens Franse media in om onder de sneeuw vandaan te komen. Hij kon vervolgens de hulpdiensten alarmeren. Hij wist ook zijn vader, een man van in de 50, te bevrijden. De vader was bewusteloos en overleed kort nadat de reddingswerkers ter plaatse waren.

De dertig man grote reddingsploeg kon niets meer voor hem doen.

Het lawinegevaar in het gebied is 4 op een schaal van 5.  Het wordt sterk afgeraden om offpiste te skiën. Volgens de Franse meteorologische dienst blijft het de komende dagen nog zeer gevaarlijk in de bergen door de enorme hoeveelheid gevallen sneeuw en de harde wind op grote hoogte.

  1. Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz
    Update/video

    Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz

    Iran heeft een Britse olietanker geconfisqueerd die door de Straat van Hormuz voer. De Britse olietanker Stena Impero werd vanmiddag geënterd door leden van de Iraanse Revoltionaire Garde. Een klein uur later leek de tanker Mesdar aan de beurt. Ook dat schip maakte een scherpe koerswijziging, volgens de Britse regering omdat het gekaapt werd. Later mocht de Mesdar zijn aanvankelijke koers toch weer vervolgen. De onduidelijkheid en reacties van de regeringen tekenen de opgelopen spanningen in de voor olie zo belangrijke regio.