Naar de kwartfinale van Oranje in Qatar? Dat gaat je zoveel kosten
Louis van Gaal hoopt dat veel fans van het Nederlands elftal besluiten om alsnog naar Qatar te komen om het aan te moedigen. ,,Het zou heel prettig zijn als het land achter ons gaat staan”, zei hij. Allemaal leuk en aardig, maar hoeveel gaat zo’n geintje je nou eigenlijk kosten? Op z’n minst enkele duizenden euro’s, blijkt uit een snelle check.
Wie dit weekend nog een retourvlucht naar hoofdstad Doha wil boeken, is via Turkish Airlines ongeveer 900 euro kwijt. Dat is als je aankomende donderdag vanaf Amsterdam vertrekt en maandag weer terugkomt. Pegasus Airlines heeft vergelijkbare prijzen en heeft ook tickets die enkele honderden euro’s goedkoper zijn, maar daarvoor ben je op de heenreis wel langer dan dertig uur onderweg.
Wie (in de buurt) van hoofdstad Qoha wil overnachten, moet om en nabij 160 euro per nacht betalen. Laten we zeggen dat je vanaf donderdag tot en met zondag het WK-festijn wilt meemaken: dan betaal je voor een kleine tweepersoonskamer tussen de 1250 en 1500 euro. Voor een appartement of een Airbnb moet je rekening houden met prijzen die beginnen vanaf 1750 euro. Voor het goedkoopste alternatief kunnen Oranjefans nog terecht in het officiële FIFA-fandorp. Daar kun je voor 80 euro per nacht terecht.
Dan de tickets voor de kwartfinale. Die zijn vrij duur. Op Viagogo, het bekendste officiële doorverkoopkanaal, beginnen de prijzen vanaf 700 euro per kaartje. Via de FIFA, het officiële verkoopkanaal, zijn de prijzen enkele honderden euro’s goedkoper, maar daar is het nog maar de vraag of je door de wachtrij komt. Zondag was dit in elk geval niet mogelijk.
Qatar is geen goedkope stad en vooral alcohol is tijdens het WK buitensporig duur. Alles bij elkaar moet je rekening houden dat je tussen de 3000 en 5000 euro kwijt bent om de kwartfinale tegen Argentinië mee te mogen maken. Een flinke investering.
Oranjelegioen
Louis van Gaal hoopt ondertussen op een groot Oranjelegioen. ,,Tegen de USA werden we ook weer overdonderd op de tribunes door die Amerikanen. Ik zag slechts wat plukjes Nederlanders op de tribune. We hebben nu vier duels gespeeld en steeds waren onze fans in de minderheid. Ach ja, zo is het nu eenmaal. Wel jammer.”
Navraag bij de KNVB leert dat de kans klein is dat veel Oranjefans de oproep van Van Gaal beantwoorden en alsnog massaal naar Doha komen. ,,We houden voorlopig rekening met duizend fans”, laat een woordvoerder van de bond weten ,,Die waren er ook tegen de Verenigde Staten. Tijdens de groepswedstrijden waren er steeds zo’n drieduizend Nederlandse fans. Supporters kunnen nu nog kaarten bij de FIFA aanschaffen. En er zijn veel landen naar huis. Op die verkoop hebben we geen zicht.”
We houden voorlopig rekening met duizend fans. Die waren er ook tegen de VS
,,Veel mensen in Nederland zijn toch een beetje huiverig om hiernaartoe te komen”, merkt secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB. ,,Maar zaterdag tijdens ons duel met de VS kwam ik wel de burgemeester van New York tegen.”
,,Die steun van Oranjefans in stadions is heel belangrijk voor voetballers”, weet Ronald de Boer, die zondag de training van Oranje bezocht. ,,Ik weet nog wel dat we met Oranje in 1998 tegen Argentinië in de kwartfinales speelden”, doelde hij op de zege van 2-1. ,,Toen was de helft van het stadion oranje en de andere helft blauw-wit.”
Bekijk hier al onze video’s over het WK voetbal 2022 in Qatar:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Omgekomen slachtoffers mesaanval in Duitse trein waren tieners
De twee personen die gisteren bij een mesaanval in een Noord-Duitse trein zijn gedood, waren 16 en 19 jaar oud en kwamen naar het zich laat aanzien uit de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein, zo heeft de politie laten weten. Zeven anderen raakten gewond. -
Met video
Rutte vindt koranverscheuring een ‘smakeloze’ actie, Turkije ontbiedt Nederlandse ambassadeur
Turkije heeft de Nederlandse ambassadeur in Ankara ontboden vanwege een protest in Den Haag waarbij een koran werd verscheurd. Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse zaken, begrijpt dat de actie als ‘provocerend’ wordt gezien, maar benadrukt dat in Nederland de vrijheid van meningsuiting ‘een groot goed is’. Premier Mark Rutte noemt de actie evenwel ‘smakeloos’. -
Corruptie: vriendinnen hooggeplaatste Oekraïners doen opmerkelijke zaken
Oekraïne zit met nieuwe en pijnlijke onthullingen over corruptie. Ondanks de oorlog is het opvallend dat de Oekraïense media ongemeen losgaan met deze onthullingen. Er wordt mede daardoor flink gebezemd op verschillende niveau’s. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Vermoedelijk brein achter dubbele moord in Amazonewoud geïdentificeerd
De Braziliaanse politie heeft zeven maanden na de moord in het Braziliaanse Amazonewoud op de Britse journalist Dom Phillips en de met hem meereizende Braziliaanse overheidsmedewerker Bruno Pereira “met grote waarschijnlijkheid” een opdrachtgever geïdentificeerd.
-
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
-
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
PREMIUM
Oorlogsvrijwilligers Oekraïne: ‘Van de 20.000 misschien enkele honderden aan het front’
Van de 20.000 vrijwilligers die zich zouden hebben aangemeld voor het Oekraïense Vreemdelingenlegioen zijn er hooguit honderden strijders aan het front beland, stelt de Poolse onderzoeker Kacper Rekawek. Toch moeten Europese regeringen aan Oekraïne vragen wie het zijn en wat ze precies doen, vindt hij.