Volledig scherm
Papa David en mama Alexis zijn in de wolken met baby Cameron © Alexis Brett

Na tien zonen krijgt koppel eindelijk een dochtertje

Wellicht zijn ze het eerste Britse koppel dat achter elkaar tien(!) zonen heeft gekregen. Maar na zeventien jaar ‘oefenen’ mogen David en Alexis Brett nu eindelijk hun eerste dochter in de armen houden.

In huize Brett in Dingwall, Schotland was het altijd al een mannenwereld. Toen Alexis 22 jaar oud was, beviel ze van een jongen en er zouden er nog negen volgen. Campbell (17), Harrison (16), Corey (14), Lachlan (11), Brodie (9), Brahn (8), Hunter (6), Mack (5), Blake (3) en Rothagaidh (2) hadden jarenlang het (mannen-)rijk voor zich alleen. Maar op 27 augustus kwam daar verandering in met de geboorte van een meisje: Cameron.

Zevende hemel

,,Wij zitten in de zevende hemel”, vertelt moeder Alexis glunderend tegen Britse media. ,,Ik had me er mentaal op voorbereid dat het weer een jongen zou worden, maar toen we vernamen dat het een meisje was, kon ons geluk niet op. Het is gewoon fantastisch.”

Het feit dat er nu ook een babydochter in huis is, mist zijn effect niet. ,,Kleine Cameron heeft nu al een goede invloed op de jongens”, meent papa David. ,,Ze gedragen zich beter met haar in de buurt en zijn heel stil om haar niet wakker te maken. Daarnaast willen onze zoons ons zoveel mogelijk helpen met het verzorgen van de baby.”

Alexis (39) en David (44) hebben laten weten dat het hier stopt. Hun familie is compleet. ,,Ik weet dat we dat vorige keer ook zeiden, maar nu menen we het echt wel”, besluit de trotse vader van het kroostrijke gezin.