Zhou Xiaoxuan (midden) komt, gesteund door aanhangers, aan bij de hoorzitting in haar zaak tegen seksuele intimidatie van een prominente televisiepresentator.
Volledig scherm
PREMIUM
Zhou Xiaoxuan (midden) komt, gesteund door aanhangers, aan bij de hoorzitting in haar zaak tegen seksuele intimidatie van een prominente televisiepresentator. © AFP

Na gewelddadige incidenten en MeToo-affaires is in China MeToo-debat online opgelaaid

Na een serie gewelddadige incidenten en de eerste MeToo-affaires is online het debat over grensoverschrijdend gedrag ook in China opgelaaid. Volgens experts is gebrek aan seksuele voorlichting een belangrijke oorzaak van geweld tegen vrouwen.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”