Dina Boluarte, de huidige president van Peru. Ze volgde onlangs Pedro Castillo op.
Volledig scherm
Dina Boluarte, de huidige president van Peru. Ze volgde onlangs Pedro Castillo op. © REUTERS

Motie tot afzetting Peruaanse president Boluarte ingediend

Peruaanse volksvertegenwoordigers hebben een motie ingediend die moet leiden tot de afzetting van president Dina Boluarte. Peru is al weken het toneel van grootschalige protesten na de afzetting en arrestatie van Boluartes voorganger, voormalig president Pedro Castillo. Bij die protesten zijn al tientallen doden gevallen.

 1. Meer dan vierhonderd gestrande toeristen geëvacueerd bij Machu Picchu wegens politieke onrust Peru
  UPDATE

  Meer dan vierhon­derd gestrande toeristen geëvacu­eerd bij Machu Picchu wegens politieke onrust Peru

  Reddingsteams hebben meer dan vierhonderd toeristen geëvacueerd die waren gestrand bij de voormalige Incanederzetting Machu Picchu, meldt het ministerie van Toerisme in Peru zaterdag (lokale tijd). Het land besloot eerder zijn belangrijkste toeristische attractie te sluiten wegens de politieke onrust. Sinds vorige maand zijn bij antiregeringsprotesten zeker 55 mensen om het leven gekomen.
 2. Dodental protesten Peru loopt op tot 54: demonstranten eisen vertrek president

  Dodental protesten Peru loopt op tot 54: demonstran­ten eisen vertrek president

  Tijdens protesten tegen de regering zijn donderdag in Peru opnieuw demonstranten hard in botsing gekomen met veiligheidstroepen. In de zuidelijk gelegen stad Arequipa kwam volgens de nationale ombudsman daarbij zeker één demonstrant om het leven en raakten tien mensen gewond. Ook in de hoofdstad Lima vielen gewonden. Al vijf weken eisen manifestanten het aftreden van president Dina Boluarte en nieuwe verkiezingen. Bij de protesten kwamen al 54 mensen om het leven.