Migranten demonstreerden deze week in de Marokkaanse hoofdstad Rabat tegen, volgens hen, het buitensporige geweld van de Marokkaanse en Spaanse grensautoriteiten, waarbij minstens 23 doden zouden zijn gevallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Migranten demonstreerden deze week in de Marokkaanse hoofdstad Rabat tegen, volgens hen, het buitensporige geweld van de Marokkaanse en Spaanse grensautoriteiten, waarbij minstens 23 doden zouden zijn gevallen. © AFP

Mogelijk veel meer migranten overleden bij ‘bestorming’ Spaanse enclave Melilla

Hoeveel mensen kwamen er om het leven vorige week vrijdag, toen bij zonsopgang zo'n 1500 migranten uit vooral Soedan en Tsjaad probeerden de Spaanse enclave Melilla, in het noordoosten van Marokko, binnen te dringen? 

  1. Frankrijk zucht onder vernietigende bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’
    met Video

    Frankrijk zucht onder vernieti­gen­de bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’

    Frankrijk blijft kampen met verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 57.000 hectare natuurgebied in de as gelegd. Ook de weersomstandigheden maken het er niet gemakkelijker op. Zo bezorgen de aanhoudende hitte en droogte, die gepaard gaan met een warme en droge wind, de brandweer nog meer problemen. In het departement Gironde, waar de hevigste brand woedt, werden al meer dan 10.000 mensen geëvacueerd.