Volledig scherm
De moeder en haar zoontje overleefden onder andere door met bladeren regenwater te verzamelen. © Screenshots Seven News

Moeder en zoontje overleven op miraculeuze wijze 10 dagen in bush

Een Australische vrouw (40) en haar zoontje (9) die tien dagen geleden verdwenen in een nationaal park bij Sydney, zijn levend teruggevonden. Ze aten tien dagen niet, maar verkeerden volgens hulpverleners in opmerkelijk goede lichamelijke conditie dankzij 'vernuftige overlevingstactieken'.

Michelle Pitman en haar zoontje Dylan verdwenen op 2 oktober. Familie en vrienden gaven hen als vermist op, maar hadden geen idee waar de twee die dag naar toe waren gegaan. Toen de auto van de vrouw maandag werd aangetroffen op de parkeerplaats van het Mount Royal National Park, zo'n 180 kilometer ten noorden van Sydney, kwam een grootscheepse zoekactie op gang. Vandaag om 12.30 uur plaatselijke tijd werden de vermisten gevonden. 

De vrouw en haar zoontje hadden last van lichte uitdrogingsverschijnselen en zaten onder de kleine wondjes door contact met struikgewas en beten van ongedierte, maar verkeerden verder in opmerkelijk goede conditie. ,,Ze overleefden door met bladeren regenwater te verzamelen, teken en bloedzuigers van elkaars lichamen te verwijderen, één paar schoenen te delen en gras om boomstammen te binden om hun locatie te markeren", zo verklaarde inspecteur Andrew Steenson van Ambulancedienst New South Wales tegenover Australische media.