Volledig scherm
De brandweer doet onderzoek bij het pand. © AFP

Minstens zeventien doden bij verwoestende brand in hotel India

Door een brand in een hotel in het centrum van de Indiase hoofdstad New Delhi zijn minstens zeventien mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers ook een kind, die samen met zijn of haar moeder aan de vlammen probeerde te ontsnappen door uit het raam te springen, meldden Indiase media.

Zeker 35 mensen zijn uit de brand gered. Zeker vier van hen zijn gewond. Veel kamers in het hotel waren geboekt door een gezelschap dat een bruiloft had gevierd.

De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. De hulpdiensten zoeken nog naar meer slachtoffers. De meeste slachtoffers sliepen toen de brand uitbrak. Die is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting. De brand is geblust maar er wordt nog onderzoek gedaan naar de stabiliteit van het gebouw.

Volledig scherm
Het pand is grotendeels verwoest. © AFP
Volledig scherm
Zeker 17 mensen overleden. © AFP
  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.