Toeristen zien rookwolken opstijgen na een aanval op de luchtbasis van Saky op de Krim.
Volledig scherm
PREMIUM
Toeristen zien rookwolken opstijgen na een aanval op de luchtbasis van Saky op de Krim. © AP

Militair analist: ‘Aanvallen op de Krim tasten aanzien van Russen aan’

militair analistNa een serie rake aanvallen op Russische stellingen op de Krim, rijst de vraag wat de Oekraïners van plan zijn met het schiereiland in de Zwarte Zee.

 1. Bedreigde Belgische minister vanuit zijn safehouse: ‘Dit is narcoterro­ris­me’
  Interview

  Bedreigde Belgische minister vanuit zijn safehouse: ‘Dit is narcoterro­ris­me’

  ,,Het is naïef van die gangsters om te denken dat ze ons met bedreigingen klein zullen krijgen. België zal nooit een narcostaat worden. Wij geven de strijd nooit op.” Justitieminister Vincent van Quickenborne is nog moedig en strijdvaardig, op dag vijf in het safehouse nadat een groep Nederlanders hem probeerde te ontvoeren. Ongeschonden zal hij er niet uitkomen, beseft hij al: ,,Zolang ik minister ben, zal ik wellicht niet meer alleen naar de bakker kunnen.”
 2. ‘Zelenski verliest aan populariteit om late waarschuwing oorlog’

  ‘Zelenski verliest aan populari­teit om late waarschu­wing oorlog’

  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft in eigen land een golf van kritiek over zich heen gekregen na een interview eerder deze week met de Amerikaanse krant The Washington Post. Daarin zei hij dat hij vorig najaar al ‘grimmige waarschuwingen’ van de Verenigde Staten kreeg over een oorlogsdreiging vanuit Rusland, maar deze niet openbaar maakte ‘uit angst dat Oekraïners het land massaal zouden verlaten’.