Volledig scherm
Foto ter illustratie. Strandgangers op Ibiza. © AFP

Meisje (3) vecht voor haar leven na inslikken achtergelaten xtc-pil in speeltuin Ibiza

Op Ibiza is een 3-jarig meisje in kritieke toestand geraakt na het inslikken van een xtc-pil die was achtergelaten in een speeltuin. Dat gebeurde terwijl ze met haar moeder en twee zussen op vakantie was in Santa Eulalia, de derde stad van het populaire Spaanse vakantie-eiland.

Het Russische meisje werd gisterochtend opgenomen in het Can Misses-ziekenhuis op het eiland, maar later op de dag overgebracht naar het ziekenhuis Son Espases op het eiland Mallorca vanwege de ernst van haar situatie. Daar wordt ze behandeld op de afdeling intensive care.

Een woordvoerder van de Guardia Civil bevestigt aan The Sun dat het kindje per ongeluk een xtc-pil had ingeslikt die ze in een speeltuin op de grond had gevonden en opgeraapt. ,,Ze was met vakantie op Ibiza. Tests hebben bevestigd dat het een xtc-pil was en we vermoeden dat een dealer of gebruiker die in het park heeft laten vallen en dat het kleine meisje dacht dat het een snoepje was.” De politie doet verder onderzoek. 

Santa Eulalia staat ook bekend als een van de meest gezinsvriendelijke toeristische bestemmingen van het eiland Ibiza. 

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaanse vloot laat alle personeel testen
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaan­se vloot laat alle personeel testen

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.