Volledig scherm
De attractie in Mont Mosan waar het ongeval gebeurde. © themeparkfreaks.eu

Meisje (2) valt voor ogen van ouders uit kermisattractie: ‘Haar lichaam is deels verbrand’

In een recreatie- en dierenpark in de Belgische stad Hoei (provincie Luik) heeft zich afgelopen weekend een tragisch ongeval voorgedaan. Een 2-jarig meisje viel uit een attractie, een mix van een draaimolen en een achtbaan, en raakte daarbij zwaargewond aan haar hoofd.

Getuigen vertelden aan de Franstalige krant La Meuse hoe ze het kindje, dat helemaal alleen in de gondel zat, onder de veiligheidsstang door zagen glippen. Het incident gebeurde voor de ogen van haar ouders. ,,Het kleine meisje kwam onder de attractie terecht. Ze zat helemaal vast en kon niet bewegen. Mijn echtgenoot is meteen te hulp geschoten”, aldus een getuige.

Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis van Hoei, waar ze nog altijd behandeld wordt. ,,Ze liep meerdere verwondingen op. Haar oor moest worden genaaid, ze is op verschillende delen van haar lichaam verbrand en heeft een hoofdtrauma opgelopen”, legt haar vader uit.

Geen controle

De ouders van het meisje wisten niet dat de attractie niet toegestaan was voor niet-begeleide kinderen onder de drie jaar. ,,De medewerker die verantwoordelijk was voor de attractie liet haar alleen toe. Hij heeft ons nooit gezegd dat ze vergezeld moest zijn van een volwassene”, aldus de vader. ,,We gingen een paar weken geleden naar Plopsaland en daar werd gewaarschuwd toen een attractie niet toegankelijk was voor kinderen.”

,,De baas van het park toont spijt en is bereid om de ziekenhuiskosten te betalen”, verklaarde de vader nog. De directeur van Mont Mosan, Jean-Marc Vanberg, reageerde zelf ook op het incident. ,,Het klopt dat de student het kindje niet had mogen toelaten”, geeft hij toe. Over de aard van het hoofdletsel is verder niets bekend.