De boot waar Aicha op zat.
Volledig scherm
De boot waar Aicha op zat. © EPA

Meisje (17) dobbert 22 dagen op zee zonder eten, 56 passagiers omgekomen: ‘Een massa-graf in zee’

reddingsactieOnder het Spaanse eiland Ferro zijn eind april drie passagiers van een boot gered die ruim drie weken zonder eten op zee vastzaten. De overige 56 passagiers waren overleden aan de gevolgen van uitdroging. Het gaat voor zover bekend om de ergste ramp met een migrantenboot uit de geschiedenis van de Canarische Eilanden. ,,Het was een massa-graf, midden in de zee.”

2 reacties

  • Bart Stofkoper

    1 jaar geleden
    Als vluchtelingen eerst een levensgevaarlijke overtocht moeten maken om dan gered en toegelaten te worden, waarom stuurt de EU niet gewoon een ferry om die mensen op te halen? Drie weken zonder eten of drinken is trouwens niet mogelijk
  • Marina Govaert

    1 jaar geleden
    Snap je toch niet hé dat mensen op een dergelijke manier hun armoedig bestaan willen opofferen en dan mogelijk nooit op de bestemming aankomen. Waarom wordt daar niet beter mee omgegaan. We weten al uit onze kinderjaren, 1965-70 dat het in Afrika en zo niet goed gaat, alsmaar voedsel, kleding en hulpgroepen er heen en dan troggelt men de ouders of familie hun geld af en kom je zo terecht.