Volledig scherm
De ouders lieten hun 18 maanden oude en hersendood verklaarde dochtertje achter in het ziekenhuis. © De Limburger/HBvL

Meisje (1,5) overleden na auto-ongeluk met dronken moeder: ouders laten haar alleen sterven

updateEen meisje van 1,5 jaar oud is in een ziekenhuis in Frankrijk overleden nadat ze levensgevaarlijk gewond was geraakt bij een verkeersongeval dat door haar dronken moeder, die de auto bestuurde met daarin haar man en drie kinderen, was veroorzaakt. Toen het kindje stierf waren haar ouders spoorloos, omdat ze op de vlucht waren voor de politie. 

Het ongeval gebeurde maandagavond in Samer, een gemeente in het noorden van Frankrijk. De auto reed om nog onduidelijke redenen tegen een pilaar van een brug, waardoor het voertuig veel schade opliep. Volgens de politie was de 34-jarige bestuurster dronken en was ook haar echtgenoot (35)  onder invloed van alcohol.

In de auto zaten vijf mensen: het getrouwde koppel en hun drie kinderen. De jongste, een meisje van 18 maanden, raakte zwaargewond en werd met een helikopter naar het ziekenhuis in Rijsel gebracht. Ze was toen al hersendood verklaard. De vier andere inzittenden, de ouders en twee kinderen van 3 en 4 jaar werden naar een ander ziekenhuis, in Boulogne, gebracht.

Daar vluchtten de ouders ’s, die slechts lichte verwondingen opliepen, 's nachts weg met de mededeling dat ze hun jongste dochter in Rijsel wilden gaan bezoeken. Het stel kwam daar echter nooit aan en de twee keerden ook niet meer terug naar het ziekenhuis in Boulogne. Daar worden hun zoontje van 3 jaar en een ander kind (4) nog steeds verpleegd. Het jongetje heeft hersenschade en zijn broertje of zusje is in shock. Het meisje in Rijsel overleed woensdagavond. 

De Franse politie neemt het de ouders zeer kwalijk dat ze na het ongeluk niet omkeken naar hun gewonde kinderen. De vader en moeder zijn woensdagmiddag in de buurt van Boulogne aangehouden op verdenking van poging tot moord. Het koppel wordt er ook van verdacht dat het voor het noodlottige ongeval een kennis van de vrouw neerstak.Eerder was de moeder al veroordeeld tot acht jaar cel voor diefstal en voor het uiten van doodsbedreigingen. De vader werd al twee keer veroordeeld voor huiselijk geweld.

  1. Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brussel-editie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroekje aan’

    Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brus­sel-edi­tie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroek­je aan’

    De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.
  2. Getatoeëerde naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    Getatoeëer­de naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    De Russische blogger en sportfanaat Rustam Shafiev (35) is ten einde raad omdat zijn getatoeëerde naaktkat Bes al een paar dagen spoorloos verdwenen is. De zogenaamde Sphynx, een van oorsprong Canadees ras dat door fokkers muteerde tot een ‘roofdier’ zonder haren, sprong uit een autoraampje toen ‘Kara Fight’(de artiestennaam van de Rus) een bezoek bracht aan het dorp Pervomaisky in de buurt van Jekaterinenburg.