Een vrouw houdt de handen vast van een slachtoffer dat op een vrachtwagen arriveert in het Getulio Vargas-ziekenhuis, na een politie-operatie in Rio de Janeiro.
Volledig scherm
Een vrouw houdt de handen vast van een slachtoffer dat op een vrachtwagen arriveert in het Getulio Vargas-ziekenhuis, na een politie-operatie in Rio de Janeiro. © AFP

Meer dan twintig doden bij politieactie tegen bendeleiders in Rio de Janeiro

Bij een actie van een speciale politie-eenheid in een sloppenwijk in het noorden van Rio de Janeiro zijn zeker 23 doden gevallen tijdens urenlange vuurgevechten tussen de politie en criminelen. De politie-eenheid naderde in de nacht van maandag op dinsdag de favela (sloppenwijk) Vila Cruzeiro en werd naar eigen zeggen meteen onder vuur genomen door drugsbendes.

  1. Oekraïne drijft in video de spot met vluchtende Russische toeristen: ‘Jullie kozen de Krim, grote fout’

    Oekraïne drijft in video de spot met vluchtende Russische toeristen: ‘Jullie kozen de Krim, grote fout’

    Dankzij uitgestrekte stranden langs de Zwarte Zee, luxueuze resorts, wandelpaden in de bergen en historische ruïnes, was de Krim de afgelopen jaren een populaire badplaats voor Russische toeristen. Maar nu de oorlog ook het schiereiland heeft bereikt, blijven veel vakantiegangers liever weg. In een video op Twitter spot het Oekraïense ministerie met de toeristen die sinds de explosies van dinsdag op de vlucht sloegen.